Kantoorvleugel Rechtbank

De Rechtbank Amsterdam gaat de komende jaren experimenteren met het Nieuwe Werken. Bij de transitie naar het Nieuwe Werken verdwijnen de persoonsgebonden werkruimtes en worden flexibele werkplekken geïntroduceerd. In het Bruggebouw in Amsterdam-Zuid is het interieur van een verdieping volledig gesloopt en verbouwd tot ‘experimenteervleugel’. In samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf en directievoerder Bas van Galen heeft BLOC7 architecten het ontwerp gemaakt voor de experimenteervleugel en het projectmanagement verzorgd.

LEES MEER >>

Het ontwerp voor de kantoorvleugel combineert openheid en beslotenheid. Openheid geeft een prettig gevoel van ruimtelijkheid en stimuleert een sfeer van samenwerking. In het ontwerp is daarom veel glas toegepast en zijn op meerdere posities in de kantoorvleugel open werkplekken geïntegreerd. Tegelijkertijd is voor de rechters beslotenheid essentieel, om geconcentreerd te kunnen werken. De glazen wanden voldoen daarom aan hoge akoestische eisen. Door houten kaders en lamellen voor de glazen wanden te plaatsen wordt plaatselijk een visuele scheiding gerealiseerd, zonder het open karakter van het kantoorlandschap te verliezen.

Bij de materialisatie van het ontwerp is gestreefd naar een werkomgeving die representatief is voor de Rechtbank maar ook een prettige werkomgeving biedt voor de rechters. De houten kaders, het lichtgrijze tapijt en de witte wanden passen goed bij de identiteit van de Rechtbank en vormen een rustige achtergrond voor de werkzaamheden van de rechters. De turquoise kleuraccenten, de planten en de zachte, ronde vormen van het meubilair geven de werkvloer een sympathieke uitstraling.


PERIODE Juli 2015 – Augustus 2016
LOCATIE Amsterdam
STATUS Opgeleverd
OPDRACHTGEVER B&S Vastgoed Nederland NV
SAMENWERKING Bas van Galen (directievoering)
Rijksvastgoedbedrijf
Rechtbank Amsterdam
FOTOGRAFIE Sonia Mangiapane
M2 ±1600