Koffiehuis ‘De Goede Morgen’

De oude boerderij op Camping de Tachtig Morgen was een geliefde ontmoetingsplek voor de mensen in de buurt. Na jarenlang verval was de oude boerderij helaas niet meer te redden. De eigenaren van de camping besloten om de oude boerderij te slopen en een nieuwe ontmoetingsplek te bouwen op het lege grasveld naast de oude boerderij.

LEES MEER >>
Het nieuwe koffiehuis is een huiskamer geworden voor de camping en heeft een warm en open karakter. De knik in de vorm van het koffiehuis creëert een besloten plein voor het paviljoen en geeft het interieur een mooi uitzicht op het nabije water. De constructie van het koffiehuis bestaat uit een serie houten portalen. De achterwand heeft tussen de houten kolommen een levendige kastenwand, gevuld met persoonlijke artefacten, planten en foto’s. Aan de voorkant opent het paviljoen zich naar de omgeving met grote glasvlakken. Het uitkragende dak blokkeert in de zomer de zon en laat in de winter de zon toe voor natuurlijke opwarming.

De historische gevels van de vervallen boerderij zijn behouden als herinnering aan het verleden en als begrenzing van een nieuwe buitenplaats. In deze ruïne staat nu een grote hoekbank van beton en hout waar mensen in de zomer rond een vuur kunnen zitten en BBQ-en. De overkapping naast de hoekbank biedt een droge plek om samen buiten te eten of een optreden te geven voor de buurt.

Publicaties:
De Architect – Project van de Dag
Archidat – Uitgelicht project

JAAR 2015 – 2017
LOCATIE Vinkeveense Plassen
STATUS Opgeleverd
SAMENWERKING ABT / Luning
FOTOGRAFIE Sonia Mangiapane