CPO project Ringdijk, Amsterdam-Oost

Dit CPO project in Amsterdam-Oost wordt gebouwd op een prachtige locatie aan de Ringdijk, tussen de historische bebouwing. Voor de bouwgroep ontwerpen wij het exterieur en het interieur van twee luxe stadswoningen onder één dak. Op de begane grond komt een benedenwoning van twee verdiepingen met een tuin, daarboven komt een bovenwoning van twee verdiepingen met loggia’s en balkon.

Lees meer over dit project ▾
Het pand krijgt een statig karakter dat goed past bij de historische stedelijke omgeving. Hoge plafonds, hoge ramen, hoge deuren, en visuele verbindingen tussen de ruimtes geven een royaal gevoel van ruimte. Door de grote glasvlakken stroomt daglicht in overvloed naar binnen. De leefruimtes op de begane grond openen zich naar de tuin, waardoor binnen en buiten in elkaar overvloeien. Op de verdiepingen geven grote hoge glasvlakken een prachtig uitzicht op de Ringdijk.

De vide en de betonliggers geven het interieur een indrukwekkende, monumentale schaal. Houten schuifdeuren en kasten brengen tegelijkertijd warmte en geborgenheid in de woning. De schuifdeuren geven de bewoners de mogelijkheid om zich terug te trekken in een kleinere kamer, of om ruimtes met elkaar te verbinden tot een grote open ruimte.

De gevelafwerking is een moderne interpretatie van de baksteen traditie. Traditioneel baksteen in combinatie met de huidige energie-eisen zorgt voor een dik gevelpakket. Zo gaan bruikbare vierkante meters verloren. Er is daarom gekozen voor een compacte moderne afwerking met verlijmde steenstrips, zonder voegen en zonder spouw. De goedkope steenstrips krijgen een bijzondere en hoogwaardige uitstraling door ze te glazuren bij de Koninklijke Tichelaar. De glazuur wordt speciaal ontwikkeld voor het project.

BLOC7 architecten maakt voor de bouwgroep een gedetailleerd ontwerp van de woningen als één geheel. De gevels, de constructie, de indeling, de interieurafwerking en zelfs de tuin zijn volgens een overkoepelend concept ontworpen en technisch uitgewerkt. Ons bureau organiseert het project, maakt alle benodigde tekeningen voor de vergunning en de bouw, en levert bouwbegeleiding.

Wil je meer weten over CPO? In onze whitepaper leer je 6 belangrijke acties voor je project:

JaarMedio 2018 – heden
LocatieAmsterdam
StatusStart bouw
OpdrachtgeverBouwgroep (CPO)
ProjectteamEric de Ridder
Joris Willems
Joris Heitkamp
CPO project Amsterdam Ringdijk straat gevel bloc7 architecten
CPO project Amsterdam Ringdijk interieur vide tuin beton bloc7 architecten
CPO project Amsterdam Ringdijk interieur vide beton trap bloc7 architecten
CPO project Amsterdam Ringdijk tuin achtergevel bloc7 architecten
CPO project Amsterdam Ringdijk plattegrond begane grond bloc7 architecten
CPO project Amsterdam Ringdijk plattegrond eerste verdieping bloc7 architecten
Nieuwbouw woningen Ringdijk plattegrond tweede verdieping bloc7 architecten
Ringdijk Amsterdam-Oost