Woongebouw Ringdijk

Voor een bouwgroep ontwerpen wij het exterieur en het interieur van twee luxe stadswoningen onder één dak. Het nieuwe pand wordt gebouwd op een prachtige locatie aan de Ringdijk, tussen de historische bebouwing van Amsterdam-Oost. Op de begane grond komt een benedenwoning van twee verdiepingen met een tuin, daarboven komt een bovenwoning van twee verdiepingen met loggia’s en balkon.

Lees meer ▾
Het pand krijgt een statig karakter dat goed past bij de historische stedelijke omgeving. Hoge plafonds, hoge ramen, hoge deuren, en visuele verbindingen tussen de ruimtes geven een royaal gevoel van ruimte. Door de grote glasvlakken stroomt daglicht in overvloed naar binnen. De leefruimtes op de begane grond openen zich naar de tuin, waardoor binnen en buiten in elkaar overvloeien. Op de verdiepingen geven grote hoge glasvlakken een prachtig uitzicht op de Ringdijk.

De vide en de betonliggers geven het interieur een indrukwekkende, monumentale schaal. Houten schuifdeuren en kasten brengen tegelijkertijd warmte en geborgenheid in de woning. De schuifdeuren geven de bewoners de mogelijkheid om zich terug te trekken in een kleinere kamer, of om ruimtes met elkaar te verbinden tot een grote open ruimte.

JaarMedio 2018 – heden
LocatieAmsterdam
StatusDefinitief Ontwerp
OpdrachtgeverBouwgroep (CPO)