CPO project Amsterdam-Noord

Dit CPO project aan het Koopvaardersplantsoen in Amsterdam-Noord bestaat uit twee geschakelde nieuwbouw gezinswoningen. Na de aankoop van hun zelfbouwkavels hebben de twee eigenaren contact met elkaar gezocht en besloten zij om samen te werken als bouwgroep. De woningen zijn gebouwd in een straat met zelfbouwwoningen gelegen aan een park, in de naoorlogse wijk Buiksloot.

Lees meer over dit project ▾
Els, een van de opdrachtgevers van het CPO project:

“Zelf een huis bouwen, er komt een hoop bij kijken. Achteraf gezien meer dan we hadden kunnen bedenken, maar het eindresultaat zijn we heel trots op. Een prachtig huis dat bijna energie neutraal is, met een heel lage EPC waarde, op een prachtige stek met uitzicht op een park waar we dagelijks kinderen zien spelen, mensen zien sporten en er volop vertier is.”

Het doel van het ontwerp was om de woningen een monumentaal én uitnodigend karakter te geven. Om dat te realiseren zijn statige baksteen penanten gecombineerd met speelse houten gevelelementen. De houten bankjes en houten plantenbakken zijn speciaal voor het project ontworpen en op maat gemaakt. Op het dak is een houten dakopbouw gerealiseerd met een ruim dakterras met prachtig uitzicht over het park en de straat.

De woonkamer en open keuken op de begane grond zijn ruim opgezet. De speelse houten kozijnen geven de ruimtes veel daglicht en openheid. Op de bovenliggende verdiepingen zijn 4 slaapkamers en 2 badkamers. Duurzaamheid is geïntegreerd in het ontwerp door gebruik te maken van goede isolatie, PV-panelen en warmtepompen.

BLOC7 architecten heeft voor de bouwgroep het ontwerp gemaakt en technisch uitgewerkt tot een bestek. Na de ontwerpfase hebben wij de aanbesteding georganiseerd en de bouwbegeleiding verzorgd tot aan de oplevering.

Wil je meer weten over CPO? In onze whitepaper leer je 6 belangrijke acties voor je project:

Jaar2016 – 2020
LocatieAmsterdam
StatusOpgeleverd
OpdrachtgeverBouwgroep (CPO)
ProjectteamEric de Ridder
Joris Willems
Joris Heitkamp
architect nieuwbouw woning amsterdam bloc7 architecten
CPO project Amsterdam Koopvaardersplantsoen baksteen hout gevel straat bloc7 architecten
CPO project Amsterdam Koopvaardersplantsoen bloc7 architecten
architect nieuwbouw woning amsterdam noord koopvaardersplantsoen bloc7 architecten
CPO project Amsterdam Koopvaardersplantsoen bloc7 architecten interieur