Nieuwbouwwoningen Zeeburgereiland

Voor dit project op Zeeburgereiland in Amsterdam heeft BLOC7 drie nieuwbouwwoningen ontworpen. Hergebruik van oude bouwmaterialen vormde het startpunt van het ontwerp van een nieuwe straat. Ontwikkelaar BPD heeft verschillende jonge architecten gevraagd een woningtype te ontwerpen met een circulaire gevel. Elk woningtype is meerdere keren gebouwd maar staat altijd naast een ander type om een gevarieerd straatbeeld te realiseren. De drie woningen naar ontwerp van BLOC7 architecten hebben gevels gemaakt van hergebruikte bakstenen en hergebruikte tegels.

Lees meer over dit project ▾
De woningen hebben een woonkeuken en kantoor aan huis op de begane grond, met een vide naar de ruime woonkamer op de eerste verdieping. De gevel bij de vide is zo ontworpen dat in een later stadium de vide dicht kan worden gezet met een verdiepingsvloer. Op de bovenste verdieping is een ruim dakterras gemaakt.

Op de begane grond is een overdekte entree gerealiseerd door een gat te maken in het volume. De gevel van deze overdekte entree is bekleed met sprekende hergebruikte tegels.

Een speelse compositie van houten kozijnkaders doorboort de gevel om daglicht en uitzicht binnen te brengen. De houten kaders zijn strak en modern uitgevoerd om een contrast te maken met de grove, oude stenen. In de woning bieden de houten kaders een mooie plek om te zitten en uit te kijken op straat. De houten zijraampjes bieden de mogelijkheid om de ruimte goed te luchten.

Wil je meer weten over onze aanpak bij het ontwerpen van een nieuwbouwwoning?

Jaar2016 – 2020
LocatieAmsterdam
StatusOpgeleverd
OpdrachtgeverBPD
ProjectteamEric de Ridder
Joris Heitkamp
Joris Willems
nieuwbouw woning modern hout baksteen zelfbouw amsterdam bloc7 architecten
nieuwbouw woning modern hout baksteen amsterdam bloc7 architecten
architect nieuwbouw woning zeeburgereiland hout baksteen bloc7 architecten
nieuwbouw woning modern hout baksteen zelfbouw Amsterdam bloc7 architecten
Nieuwbouw woning Amsterdam Zeeburgereiland Amsterdam modern hout vide bloc7 architecten
op komst zeeburgereiland bloc7 architecten